Páginas

20 marzo 2014

A Oliva, “FRANCESCO 2.0”



SINOPSI “FRANCESCO 2.0”

“Som a Assís, Itàlia, l’any 1202, el segle XIII, en plena época medieval. El temps de les Croades, de les esglésies romàniques, dels joglars i els trobadors, de la suor dels serbs. Un segle de grans calamitats: la fam, les guerres, la pesta, la lepra… ”
Eixe és el món de Sant Francesc, FRANCESCO en el seu nom italià.
Coneixerem la seua joventut com a fill d’un ric comerciant, la seua transformació, la seua predicació i les seues lluites i crisi personal. Ens aproparem mitjançant les noves tecnologies, música en directe, balls i una espectacular escenografia a la seua total entrega als germans, la seua pobresa i humilitat extrema.
Un exemple de vida que després de tants segles continua impactant i ens convida a reflexionar a joves i majors davant l’actual crisi econòmica i espiritual.

A benefici de Cáritas Interparroquial.
Organitza: La Junta de Festes del Crist de Sant Roc, 2014.
Participen: Les Parròquies d’Oliva: Santa Maria, Sant Francesc i Sant Roc.
Amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Oliva.
Guió i direcció: Ernest Parra
Música en directe: Javi Llorca & Cia.

L’obra és una adaptació de l’original representat a Oliva per joves de les tres parròquies fa 20 anys (1993) amb motiu del 50 aniversari del Convent de les Clarisses i els 800 anys del naixement de Santa Clara. Aquell text, dirigit pel rector En Juan José Llorens, s’inspirava en textos de la pel·lícula “Hermano sol, hermana luna” de Franco Zefirelly i “el pobre de Asís” de Nikos Kazantzakis. L’actual es completa amb textos de “Yo, Francisco” de Carlo Carretto i altres escrits i reflexions franciscanes.   




No hay comentarios: