Páginas

04 diciembre 2015

LA DESAGRARITZACIÓ. UN PROBLEMA TERRITORIAL, SOCIAL I ECONÒMIC PER AL SEGLE XXI.

Butlletins electrònics del CEIC Alfons el Vell, núm.155 (03-12-2015)
El CEIC Alfons el Vell dins del "IV Cicle de Conferències de Ciència i Tecnologia a la Safor" es complau a convidar-vos a la conferència:
La desagrarització. Un problema territorial, social i econòmic per al segle XXI
a càrrec de Josep-Antoni Ybarra, catedràtic d'Economia de la Universitat d'Alacant i Rafael Delgado, director del CEIC Alfons el Vell. Presentarà l'acte Joaquim Grau, conseller del CEIC Alfons el Vell i coordinador del cicle.

Lloc: Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.
Dia 11 de desembre de 2015, divendres, a les 19,30 hores.
Podeu descarregar el díptic informatiu polsant ací

Resum de la conferència: El punt de ruptura general de la societat rural i de les formes tradicionals d'aprofitament del territori produït en la segona meitat del segle XX, especialment des de 1960, planteja un escenari territorial, amb diverses implicacions transversals, tant sociològiques i culturals, com ambientals i econòmiques. També l'emigració a les zones urbanes i litorals, així com la desagrarització de la societat i de l'economia han comportat noves visions sobre el món rural. La projecció a terme mitjà i llarg d'aquesta situació fa preveure un clar desequilibri territorial i planteja una sèrie d'interrogants sobre com es gestionaran els recursos naturals en el futur i quina serà la seua evolució. En aquest nou escenari, el valor de la terra, abans únicament de producció agrària, deu prendre la seua dimensió transversal i no ser considerada com un terreny rústic amb un valor únicament per a urbanitzar. En el camp agrari, també les noves formes de gestió i de comercialització dels productes obren possibilitats de resposta front a una globalització que avança en el procés d'homogeneització i de pèrdua identitària. La gestió dels recursos naturals i territorials en la societat postindustrial futura es palesa com una necessitat si es vol assegurar el desenvolupament sostenible. Amb aquesta conversa, mantinguda amb la doble visió socioeconòmica i ambiental-territorial, es volen aportar algunes claus per aquesta gestió futura dels recursos.



No hay comentarios: